Πρόπολη

Η πρόπολη παράγεται από τις μέλισσες με την επεξεργασία της ρητίνης από φλοιούς και οφθαλμούς ορισμένων φυτών μαζί με ειδικά ένζυμα που παράγει η ίδια η μέλισσα. Η πρόπολη είναι ισχυρά αντιμικροβιακή και χρησιμοποιείται για την αποστείρωση και την προστασία της κυψέλης από τα μικρόβια. Η πρόπολη είναι ένα μείγμα περισσότερων από 30 διαφορετικών ενώσεων που όλες μαζί συνδυασμένα συντελούν στην εξαιρετική της δράση.

Η πρόπολη στη φυσική της μορφή είναι συμπαγής. Από τον άνθρωπο χρησιμοποιείται, κυρίως, σε διάλυμα, βάμμα ή αλοιφή.

Οφέλη από την πρόπολη

Η πρόπολη έχει δράση:

  • Αντιμικροβιακή
  • Αναισθητική
  • Αντιφλεγμονώδη
  • Επουλωτική
  • Αντιαλλεργική

Δεν παρουσιάζει παρενέργειες (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις αλλεργίας) και η χρήση της ενισχύει την επίδραση των συνηθισμένων φαρμάκων.

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ

Η Πρόπολη δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό (πολυφαινόλες), που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων κατά της βλαβερής δράσης των ελεύθερων ριζών.

Βοηθά στη διατήρηση της υγιούς καρδιάς και του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς και στη διατήρηση ενός άριστου επιπέδου της χοληστερόλης και των λιπιδίων του αίματος.

Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας του αναπνευστικού, του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του ήπατος.

Comments are closed